Pongo Teen Writing Method

Pels que teniu ganes de tastar algunes tècniques de l’escriptura expressiva que es fan servir amb adolescents, us presento la pàgina web d’un projecte als EEUU que ha arribat  a més de 6.000 joves en risc en els últims 20 anys. Richard Gold ha desenvolupat una metodologia específica per treballar amb joves traumatitzats anomenada “the Pongo Teen Writing Method” i l’ha portat a escoles, a centres psiquiàtrics i de detenció per arribar a aquests joves, i específicament a aquells que tenen dificultats per expressar-se.

En aquest reportatge us en podeu fer una idea.

La pàgina que han creat com a part del projecte conté molta informació sobre l’escriptura expressiva amb joves i un munt d’exercicis d’escriptura que s’adapten a les necessitats de cada escriptor. Us convido a provar-ne algun!

http://www.pongoteenwriting.org

Us deixo dos fragments del llibre Writing with At-Risk Youth, del mateix Richard Gold que expliquen la profunditat dels processos que l’escriptura expressiva acompanya, i la transformació que generen en els escriptors i els facilitadors.

“Afortunadament, l’escriptura expressiva és una eina que canvia la naturalesa d’un dolor terrible, i que permet que el dolor esdevingui un trampolí per al creixement emocional, l’orgull i la relació, en una evolució personal que permetrà noves habilitats i competències. D’aquesta manera, a través de l’escriptura expressiva, els professors i els assessors poden servir a la joventut en dificultats i a si mateixos.”

“La meva creença és que en el món de la poesia Pongo no es tracta de connectar-se a un riu de paraules, sinó a un riu subterrani d’emoció no expressada que retrona i rugeix sota la superfície fina  del nostre món. El podem sentir a través de les plantes dels peus, quan hi parem atenció, i ens sacseja.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s